Mika Snell, VD, EFKOM AB Mika Snell, VD, EFKOM AB

Hejsan!
Mitt namn är Mika Snell
och jag är grundare till,
och ägare av, Speed Business®,
EFKOM AB och de "lokala spelen".
Här i nyhetsrullen kan du följa utvecklingen av vår verksamhet och jag hoppas du finner något intressant. Du kanske i.o.m. denna insikt i verksamheten ser oss som potentiell leverantör av värdeskapande tjänster, eller att du finner inspiration att skapa och följa din egen vision om utveckling av företag, tjänster eller produkter. Vill du sedan ta hjälp av oss är du varmt välkommen, vi kommer göra vårt bästa för din skull.

Prenumerera gärna på vårat nyhetsbrev

2014-09-15
Vi vill hälsa Anette Isberg varmt välkommen som ny EFKOM-agent
Sedan fredag 12/9 har en ny, mycket trevlig, driftig och kompetent kollega vid namn Anette Isberg
anslutit sig till EFKOM AB. Vi gläds mycket över detta och hälsar henne varmt välkommen till vårat team!
Vi fortsätter att bygga upp ett team av kompetenta och erfarna kollegor inom olika områden för att kunna bistå både små och stora företag och organisationer med allt från coaching och utbildningar till föreläsningar.

Anettes samlade kompetens och erfarenhet som coach, massageterapeut, kostrådgivare och av att själv
ha "gått in i väggen"  har gett henne en kunskap och förmåga att förstå och läsa människan på alla plan.
Är certifierad Kommunikolog och jobbar med förändringsprocesser när det gäller kommunikation både i
och mellan människor.  Läs gärna mer här för att ta del av Anettes kompetenser och erfarenheter som kan
komma dig, dina kollegor och din personal till nytta!

2014-04-01
Vi vill hälsa Signe Wedin varmt välkommen som ny EFKOM-agent
År 2010 stod att läsa i DD en artikel rörande Speed Business®. Journalisten skrev att Mika Snell även jobbar som spinninginstruktör, "en udda kombination kan tyckas". Journalisten förstod inte sambandet mellan att jobba hårt och därtill träna. Jag svarade då; "Det är viktigt med balans. De som jobbar mycket måste också tänka på sin hälsa". Vi har ofta påtalat vikten av god hälsa för att få hållbara resultat och för att kunna hantera sin vardag innehållande beslutsfattande, i vissa fall påtaglig stress m.m. Signe Wedin fyller därför en mycket viktig funktion i.o.m. hennes kompetens inom hälsa, kost och träning. Läs gärna mer här om Signe via vårat nyhetsbrev!

2014-03-01
Speed Business® medlemmar får numer en jacka från Pelle P
När vi räknar på värdet för en företagsledare att delta på våra Speed Business®-events är det inte lätt. Hur lång tid tar det att personligen få tala med 80 andra företagsledare? Hur mycket hade det kostat dig att hyra in en föreläsare med god kvalitet till din personal, eller vilken kostnad är det per person att sända dem till föreläsningar i andra sammanhang? Nu vill vi addera ytterligare ett värde till våra medlemmar. Genom att mycket trevligt samarbete med Håkan Åman på Pelle P Shop i Falun kan vi nu ge med en lättduns-jacka, modell Hameau Hood, i medlemskapet. Den kommer broederad med Speed Business® på både bröst och i ryggslut. Ifall du ännu inte fått din jacka, eller vill efterbeställa den, vänligen kontakta Ola Linnteg så tar han beställning och storlek för dig. Självklart finns jackan för både män och kvinnor.

2014-02-17
Kjell Enhager föreläste för Speed Business® medlemmar
2014 års första event inom Speed Business®, numer som medlemsform för företagsledare, ägde rum på Quality Hotel Galaxen i Borlänge den 17:e februari. På plats fanns ca. 300 personer, anställda hos våra medlemmar. Kjell är en av Sveriges absolut främsta föreläsare och feedback från föreläsningen var enkom strålande. På plats fanns Borlänges Näringslivschef Åsa Svedejtun som talade om Borlänges näringsliv innan Ola Linnteg hälsade Kjell Enhager upp på scenen. Föreläsningen följdes av Speed Business® för företagsledare enligt traditionellt koncept.
Vi passerade nu 11 000 personliga möten mellan företagsledare inom forumet.

2013-11-11
Faluspelet anländer 2013-12-19
Den 19:e december, nästan 2 månader försenat, anländer slutligen Faluspelet. Drygt 1200 spel var förbeställda och det var med bredsladd vi körde ut spelen som Julklapp till alla beställare av Faluspelet. Bild 1 är containern med spel, bild 2 är från ACT-butiken där "Panda" får sälja första Faluspelet, bild 3 är från Printeliten som slet upp spelet, snabbare än vi själva fått öppna spelen, och gav kvalitet på Faluspelet med beröm godkänt, bild 4 är Hans och Sofia på Leax som gav hela personalstyrkan på över 130 personer detta som Julklapp.

2013-11-18
Faluspelet körs ut med bil från lastbilen.se
Vi har just gjort klart med att använda bilar från lastbilen.se när Faluspelet anländer. Vi väntar på
17,8 kubimeter spel som totalt väger 3,9 ton, så det är perfekt att använda bilarna. Glädjande nog hjälpte även ägaren Andreas Nilsson oss att stripe:a bilarna med Faluspelet.se och vilka återförsäljare vi har i Falun.

2013-11-11
Speed Business® blir nu ett medlemsbaserat forum fr.o.m. januari 2015
Att bjuda in företagsledare till ett mötesforum kräver oerhört mycket tid. Ofta får man höra "återkom,
sitter i möte", "ring mig i eftermiddag" och "kan du inte ringa nästa vecka, jag är på styrelsemöte/ kickoff/studieresa" o.s.v. För att frigöra tid för oss att kontakta nya företagsledare, för allas bästa, väljer vi nu att ändra konceptet till ett medlemskap. Vi adderar två möten per år och har numer 4 events per år. Den enda invändning vi brukar få att ett visst datum inte fungerar, nu har man fyra mötesevent på sig att finna luckor för i kalendern. Nyttja två och du har fått valuta för pengarna. Ytterligare - för att ge även personal inspiration och personlig utveckling bjuder vi på fyra föreläsare/år, helt gratis. Se våra medlemmar här!

2013-11-11
Speed Business® passerade 10 000 personliga möten mellan företagsledare i FalunBorlänge med omnejd
Den 11/11 arrangerade Ola Linnteg Speed Business® på Dalasalen i Falun. I.o.m. detta passerade vi smått fantastiska 10 000 personliga möten som genererats genom konceptet Speed Business®. Det är glädjande att intresset för personliga relationer kvarstår och att så många förstår värdet av att nätverka.

2013-09-09
Faluspelet är klart!
När projektet "Faluspelet" startades upp höjde många på ögonbryna och skeptiska röster hördes. Det är därför extra roligt att åter visa att en tjänst eller produkt från "förr" går att förändra och förbättra. Detsamma gäller ju Speed Business®, många sa att speed dejting inte fungerar, men med lyhördhet, fokus, struktur och öppet sinne fick Speed Business® fäste precis som vi nu lyckats göra klart Faluspelet. Klicka gärna på locket till höger för att komma vidare till faluspelet.se och se mer. Extra kul är att ex. Per Holknekt och Anders Kallur pryder ett par av de sedlar/valörer som finns i spelet och att spelet fått så bra kritik bland de som testspelat det. Stort tack riktar vi härmed till alla aktörer, från Falu Kommun till lokala företag, för er vilja att delta och därmed bidra till att spelet kan skapas! Nu kör vi vidare med Borlängespelet!

2013-08-23
Ola Linnteg ansluter till EFKOM AB och Speed Business®
Härmed vill jag hälsa Ola Linnteg, tidigare klubbchef på IBF Falun, varmt välkommen till EFKOM AB och
Speed Business®. Ola har framgångsrika år bakom sig hos IBF Falun som 2013 tog SM-guld i innebandy.
Ola har erfarenhet från säljcoaching och ledarskap och
passar mycket bra in i EFKOM AB´s visioner som utbildningsföretag.
Initialt kommer Ola att ansvara för kommande Speed Business®-möte som äger rum
den 11/11 kl. 15.15 - 18.00 på Dalasalen i Falun.

Läs gärna vårt nyhetsbrev som sändes ut till tusentals företagare här!

2013-06-10
Mika Snell föreläste/agerade "Facilitator" hos
Företagshälsan FalunBorlänge

En energisk skara av anställda på Företagshälsan FalunBorlänge mötte upp i Borlänge där Mika Snell agerade föreläsare och "facilitator" under 3 timmar. Det var en mycket kompetent och engagerad personal och uppdraget var därför intressant ur fler perspektiv. Sannolikt blev eftermiddagen tänkvärd och troligen gick ingen ifrån föreläsningen oberörd. Referenser från föreläsningen kommer finnas under "EFKOM AB" och "Föreläsningar" när de samlats in.

2013-05-16
Vasaloppet anlitar Speed Business® för deras sponsorer
Idag har Mika Snell mycket glädjande arrangerat Speed Business® för Vasaloppets sponsorer på Best Western Farsta i Stockholm. Initialt hölls en 15 minuter lång föreläsning om olika personlighetstyper, bemötanden och vikten av intonation, detta som en förberedande del för att optimera varje personligt möte de deltagande sponsorerna fick via konceptet. Det föll väl ut och priser delades ut som krydda på moset i form av cykelutrustning inför Cykelvasan.

2013-04-15
Nu startar vi upp de lokala spelen i ett flertal kommuner
Har du spelat Monopol? Kommer du ihåg några Stockholmsgator? Vad sägs om att Ditt företag sätts in istället för Drottninggatan, Valhallavägen eller Norrmalmstorg? Mika Snell har, på konsultbasis, tidigare marknadsfört olika spel på marknaden. När Mika nu kikade på dessa syntes en klar förbättringspotential och ändringar/tillägg till tidigare spel på marknaden. Därför startar vi nu upp en version dessutom har en klar spelidé OCH är roliga att spela. Vi påbörjar vår turné i Falun i april 2013 för att sedan gå vidare ut i Sverige.
Vi fick ett stort uppslag direkt i tidningen Affärsnätverk Dalarna som du kan läsa om här! 
Läs gärna mer på www.faluspelet.se.

 

2013-02-22
Speed Business®-artikel i Tidningen NollTvå
Tidningen NollTvå, som kommer ut till ca. 52 000 hushåll i FalunBorlänge med omnejd, innehöll en för EFKOM AB och Speed Business® mycket glädjande artikel om konceptet som Mika Snell utvecklade och startade 2009. Ett tack får härmed riktas till Peter Thelin, VD på Noll Två, för att han ger liv åt företagaranda och entrerprenörsskap genom visat intresse!

2012-12-13
Speed Business® åter på Galaxen i Borlänge 2013-03-18!
Nu är det klart att vi kommer arrangera ett 8:e Speed Business®-möte sedan starten i september 2009. Mötet kommer att äga rum på Quality Hotel Galaxen, i lokalen Stora Björn, och detta ser vi verkligen fram emot eftersom anläggningen är riktigt bra lämpad för detta koncept. Väl mött återigen alla företagsledare!

2012-10-17
EFKOM-bil äntligen på plats
Det kanske inte är ett så stort nyhetsvärde, men likväl glädjande för oss att äntligen ha en EFKOM-stripad bil klar. Den bör synas vilket är syftet och den visar på lite fart och fläkt. Det har känts lite "naket" att besöka kunder utan företagsbil men nu kör vi på för allt vad stipningen håller. Tack Skylto för ett fantastiskt bra jobb och för riktigt schysst service!

2012-09-24

Två nya EFKOM-agenter har anslutit
Det är med stor glädje vi härmed får önska Clas Björling och Carl Sjöström varmt välkomna till EFKOM AB! Clas Björling är en av Sveriges genom tiderna bästa triathleter som numer föreläser om träning, hälsa, stresshantering och motivation att prestera och nå toppen.

Carl Sjöström breddar vår kompetens inom försäljningssidan då han är ett fullblodsproffs på presentationsteknik och att få personer att prestera på scenen, på mötet, på mässan m.m.

2012-08-31

EFKOM-agent Fredrik Sträng föreläser på Leksands IF-båten
Det var en båt med ca. 1500 Leksingar som intog 4:e upplagan av den sk. Leksands IF-
båten, fylld med toppunderhållare, trevligt folk, mässdäck och toppföreläsare. En av dessa föreläsare var glädjande Fredrik Sträng, en av EFKOM AB´s agenter. Fredrik delade med stor inlevelse med sig av sina äventyr upp för både Mt. Everest och världens farligaste berg, K2.

120620
Magasinet ger företagsledare bra möjlighet att synas
I senaste numret av Magasinet pryds förstasidan av en mas från Falun. Det är troligen ett resultat av samarbetet med Sprida, men även för att Katarina Hultqvist, tidigare VD på tidningen, ger div. företagsledare en möjlighet att berätta vad man håller på med. Stort tack till Katarina för din vidsynthet och att du ger mig och andra denna möjlighet!

2012-05-09
EFKOM AB - En agentur med fokus på utbildning
I samarbete med Sprida har EFKOM AB nu nått den tydlighet vi eftersträvat. EFKOM AB är ett utbildningsföretag med spets inom försäljning, format som en agentur eftersom vi önskar ha en "start-elva" som är bland det starkaste på marknaden. Vi önskar härmed säga stort tack till Sprida!

120402
Varmt välkommen Åsa Jern!
I dagarna anslöt sig Åsa Jern till EFKOM AB och det är med stor värme och glädje hon mottas av oss på EFKOM AB! Åsa är ICF Coach och ambassadör för ICF, brinner för individ-, organisations- och ledarskapsutveckling. är utbildad inom beteende- och drivkraftsanalys och håller kurser i stresshantering m.m.

120323
Dala-mästerskapen i Ung Företagsamhet
Mika Snell deltog under gårdagen i juryn för "Bästa säljare" när dalamästerskapen i Ung Företagsamhet gick av stapeln på FK-Arena i Falun. Mika skrev motiveringen till vinnaren som löd: "Med en förståelse och känsla för sin produkt och för sin kund visade vinnaren en mjuk men bestämd framtoning och kommer att pryda många väggar med Falubilder i framtiden."
Vinnare i tävlingen blev Kristin Jansson, Pictures of Falun UF Haraldsbogymnasiet

120315
Efkom heter numer EFKOM AB
Idag lämnade Bolagsverket glädjande och positiva besked kring bildandet av EFKOM AB och steget är ett av fler steg i utvecklingen av företaget..

120312
Fd. försäljningschef på Samhall, Proucator & Tools

nu hos EFKOM AB
Måndagar är bra dagar men denna måndag är en av de bättre när Janne Magnusson nu kikar in i EFKOM-tröja och jacka. Janne har haft småuppdrag hos EFKOM sedan ett par månader och kom närmast ifrån hans roll som prisad försäljningschef på Tools. Från och med idag har Janne gått in hos EFKOM AB för att till 100% fokusera på utbildningar, säljträningar, föreläsningar, interimuppdrag m.m. Det är glädjande nyheter för oss och även för näringslivet som får chans att ta del av Jannes kompetenser.

120215
Nytt samarbete klart med Sprida
Efkom har mycket glädjande tecknat samarbetsavtal med Sprida i Borlänge, en av Sveriges främsta PR-byråer. Vi kommer se över varandras verksamheter och hjälpa varandra att "Nå toppen och må toppen"
som vår "egen" Fredrik Sträng hade sagt.

26 september 2011
Fredrik Sträng nu hos Efkom
Det är med stor ödmjukhet, glädje och spänning som vi välkomnar Fredrik Sträng till Efkom! Fredrik kommer att som konsult bistå våra kunder med bl.a. föreläsningar, teambuilding och utbildning med den fantastiska kunskap han har om beteenden, målsättningar och hur "man når toppen och mår toppen".

15 augusti 2011
Efkom flyttar till Teknikdalen i Borlänge
För att ta ett steg i rätt riktning och komma närmare "kunden" har Efkom valt Teknikdalen i Borlänge som ny adress fr.o.m. 15/8. Vi hälsar Dig välkommen på en visit, en kaffe och en trevlig pratstund!

27 maj 2011
Svenska Skidspelen m.fl. väljer Email Marketing via Efkom
Under veckan har Bussgods Jämtland/Härjedalen och Svenska Skidspelen AB valt att införskaffa sina verktyg för epostmarknadsföring via Efkom´s rådgivare.

4 april 2011
Jury-arbete på UF-mässan
"Med en självsäker känsla för sin produkt och med en förtroendeingivande approach har Anna med sin skarpa enkelhet visat sig som en värdig vinnare i tävlingen "Bästa säljare". Efkom bidrog med denna motivering i jury-arbetet på UF´s Dalamässa. Vinnaren Anna Engblom får därmed åka till Sverigefinalen och vi önskar Anna varmt lycka till!

29 mars 2011
Know IT anlitar Efkom och Mika Snell inför IT-mässa
För att optimera möjligheterna att lyckas skapa givande affärskontakter på IT-mässan i Kista anlitade Know IT Efkom för en 2-timmars föreläsning i Stockholm idag. 7 st. personer deltog, däribland affärsområdeschefer, VD:ar och företagssäljare. Här kan du läsa omdömet av själva föreläsningen.

10 mars 2011
Speed Business® #4 på Galaxen avklarat
Igår arrangerades det fjärde Speed Business®-mötet i FalunBorlänge med nytt rekord i antal anmälda företagsledare. P.g.a. många förkylningar blev bortfallet stort då "bara" 56 chefer av 77 anmälda deltog. Speed Business® släpper ju inte in "representanter" eller "tillfälliga stand-in´s" då forumet är och alltid kommer vara till för VD:ar, ägare, regionchefer o.s.v. Som helhet var de allra flesta nöjda så när som på ljudvolymen. Totalt ägde 1120 personliga möten rum på 2.5 timme vilket är riktigt kul! 9 st. av deltagarna anmälde sig omgående till kommande möte som äger rum på Falu-Kuriren Arena den 22/9 kl. 15.15 - 18.00. Hittills har 27 st. anmälningar inkommit med 6 mån. kvar till mötet. Nu tar vi sikte mot en betydligt större lokal, bättre ljud och nytt deltagarrekord i september i Falun!

21 februari 2011
Besöksboknings-verksamheten i full gång från dag ett!
Idag startade vi upp Efkom Services-verksamheten på kontoret! Från första dag har Efkom Services 70 st. besöksbokningar att genomföra och ytterligare besöksboknings-uppdrag är på väg in. Kul att det rullar från dag ett!

28 oktober 2010
Borlänge Kommun och Ejendals väljer verktyg

för nyhetsbrev genom Efkom
Borlänge Kommun och Ejendals har mycket glädjande valt verktyg för epostmarknadsföring via Efkom för att kunna kommunicera professionellt med personer, företag, kunder och samarbetspartners.

3 september 2010
3:e mötet i FalunBorlänge arrangerat med nytt deltagarrekord!
Trots förkylningstider fanns hela 58 av de 68 anmälda företagsledarna för Speed Business® 
på plats igår på First Grand Hotel i Falun. Några talande kommentarer efter mötet löd: "Ett otroligt bra sätt att träffas!", "Givande och effektivt", "Inspirerande, galet och roligt", "Jättetrevligt, vill helt klart besöka detta igen!" och "allting var perfekt". Totalt ägde 1160 personliga möten rum på 2.5 timmar. I pausen talade Faluns Näringslivschef Lars Hont om framtiden i regionen och som helhet blev mötet mycket lyckat. Ljudnivån var tyvärr hög, mycket oturligt var mattorna i stora Lustgården på tvätt just denna dag. Se gärna fotografier via bildgalleriet, du känner säkert igen en eller ett par personer där! Vill du läsa deltagarnas kommentarer i gjord enkät efter mötet kan du klicka här!

1 juli 2010
"Månadens erbjudande" i juli i samarbete med

Näringslivet FalunBorlänge
Det är med stor glädje "månadens erbjudande" i juli nu gått ut till Näringslivet FalunBorlänges medlemmar. Erbjudandet gäller då en företagsledare anmäler sig till Speed Business®-mötet på First Grand Hotel i Falun den 2/9. Vid anmälan erhåller man hela 40% rabatt vid beställning av catering ifrån Cateringcompaniet fram till och med 2010-11-30. Läs mer om "Månadens erbjudande" via falunborlange.se

26 maj 2010
Ambius Sverige AB väljer verktyg för epostmarknadsföring

via Efkom
Idag valde Ambius Sverige AB epostmarknadsföring via Efkom för att kommunicera professionellt med befintliga kunder men även för sitt varumärkesbyggande och attrahera nya kunder. Ambius finns i stora delar av världen och det är glädjande att de gick via Efkom för sin framtida enkelhet att skapa professionella nyhetsbrev och epostkampanjer.

17 maj 2010
Nätverket Leksands IF och Speed Business® i samarbete!
Efter en händelserik dag blev det klart att Speed Business® i samarbete med Nätverket Leksands IF får arrangera en variant av Speed Business på Leksands-båten som seglar från hamn den 26/8.
Det är med stor glädje det här samarbetet uppkommit och det kommer bli spännande att se resultatet.

17 maj 2010
Näringslivschefen kommer!
Idag blev det klart att Faluns näringslivschef Lars Hont kommer att medverka på
Speed Business®-mötet torsdag den 2/9 i Falun. Lars Hont kommer att få tio minuter till sitt förfogande i den paus man har efter sina första 10 personliga möten med andra företagsledare. Varmt välkommen Lars!

19 mars 2010
Fredric Hugosson har omgående fått lämna Speed Business®
Av flera olika anledningar har min tidigare säljkonsult Fredric Hugosson, fd. Barkar, nu fått lämna Speed Business®.
Jag vill ej, av förklarliga skäl, gå in på vad som föranlett detta via nyhetsrullen men jag ämnar driva efkom.se och
Speed Business®-konceptet framåt som en seriös verksamhet med etiskt och moraliskt korrekt agerande i alla avseenden.

26 februari 2010
Speed Business® på Quality Hotel Galaxen i Borlänge
Igår arrangerades det andra Speed Business®-mötet i FalunBorlänge och mötet ägde rum på Stora Björn på Quality Hotel Galaxen. Totalt ägde 1080 personliga möten rum mellan företagsledare ifrån Falun-Borlänge med omnejd. Med på mötet fanns bl.a. Leksands IF, Vägverket, Previa, Byggtrio, Resman, Banken Bar & Brasserie, alla kom med företagsledare som kan göra affärer i två riktningar.

2009-09-02
Speed Business® första möte någonsin på Falu Gruva
Idag arrangerades det första Speed Business®-mötet någonsin i FalunBorlänge och mötet ägde rum på Falu Gruva Konferens. Efter att Mika Snell lagt mycket tid på att utveckla konceptet, efter möten med alla befintliga nätverk samt näringslivscheferna i Falun och Borlänge, är det extra skönt att nu har arrangerat mötet och dessutom med mycket god feedback från deltagande företag. Totalt ägde 1040 personliga möten rum mellan företagsledare ifrån Falun-Borlänge med omnejd. Med på mötet fanns bl.a. SSAB, YIT, Canon Business Center, Loxodonta, Lugnets Äventyr m.fl. Nu tar vi sikte mot framtiden och skall göra konceptet känt och etablerat.