Vad är försäljning?

Det finns nog ingen som inte stött på den där säljaren som är påträngande, enerverande och envis som synden. Men vad handlar försäljning egentligen om? Är försäljningen p.g.a. dåliga säljare på väg att försämras i vårt samhälle idag?

En sak är då klar, försäljning har ett dåligt rykte och det beror i stor utsträckning på just säljaren, få produkter eller tjänster är nämligen så dåliga att de brister och gör kunden missnöjd.


Då kommer frågan: varför säger så många att "jag kan då aldrig sälja något" när det är just det de gör, dagarna i ända?

 

Hur många gånger i ditt liv har du fått ett "Nej, det är jag inte intresserad av" eller "nej, jag kan/vill inte..". Hur vore det om Du hade verktyg för att få fler att lyssna på Dig?

 

Försäljning handlar om en enda sak; att lyssna till din omgivning och ställa rätt frågor, detta oavsett om det är i affärslivet, på din arbetsplats eller i ditt förhållande. Men hur gör man det?

 

Vem behöver säljträning/coaching?

De flesta idag har någon gång hört: "Men jag sa ju det" eller "jag har ju påtalat att det.." eller "nej, jag håller inte med dig".

Många brister i sin förmåga att kommunicera korrekt, professionellt eller förtroendeingivande för att situationen ofta skapar förutsättningen till detta. Det är i alla fall ursäkten.

 

Så hur gör Du för att sälja in en idé om en resa med din käresta, en mobiltelefon, en tv, bil, en tjänst, ett förslag på förbättringar till din chef? Händer det att de säger "nej, det går inte/kan jag inte"? Då kan du troligen förbättra din förmåga genom att förstå skillnader i att informera och att sälja, av att sälja  på behov och att sälja på någons känsla.

 

 

Vi på EFKOM AB hjälper Dig med all form av säljutbildning/ coaching så att Du lättare kan förankra Ditt budskap, tjäna mer pengar eller agera professionellt i olika situationer så att du i framtiden får större gehör för det du ämnar marknadsföra.

Önskar Du komma i konakt med EFKOM AB för säljutbildning eller coaching kan Du fylla i formuläret nedan så återkommer vi till Dig inom 24 timmar.