Vi bistår idrottsföreningar med verktyg & utbildning för att maximera befintliga sponsornätverk. Idrotten är Sveriges ryggrad som måste stärkas.Vårat näringsliv är föränderligt och det som kvarstår är det personliga kontaktnätet. 
Delta på Speed Business® för att ha örat mot rälsen, få inspiration, nya idéer & infallsvinklar, skaffa nya kunder, träffa andras kunder, gör NKI och verkligen sök efter värden i mötena. Det kommer göra att ditt Speed Business®-deltagande får mycket högt värde på många vis.

Arbetet med att hjälpa Sveriges idrottsföreningar att maximera värdet av sina beintliga sponsornätverk, startades upp i december 2021.

Dessa idrottsföreningar/klubbar har valt att maximera
sina sponsornätverk med Speed Business®-licens

Säters Golfklubb

FBC KALMARSUND

Idrottens Speed Business®
Maximera idrottsföreningars sponsornätverk


Sveriges idrottsföreningar har i många år fått mer eller mindre bidrag. De täcker sällan hela kostnaden för verksamheten. Pandmin har därtill grävt stora hål i många föreningars kassor och detta tänker vi råda bot på. Likväl uppmuntras föreningar att söka, söka och åter söka bidrag.

Vi hjälper Sveriges idrottsföreningar att tjäna pengar och skapa ett flertal stora värden genom att maximera befintliga sponsornätverk. Vi utbildar i, och förser föreningarna med, ett effektivt verktyg för att aktivera, behålla, skapa nya och återvinna tidigare spnosorer/samarbetspartners. Det sker genom en koncptuerad & beprövad form som arrangerats med stor framgång sedan 2009.
Speed Business® som koncept har genererat över 47 000 personliga möten enkom i Falun Borlänge med omnejd. I Dalarna anses Speed Business® vara en av de mest tids- & kostnadseffektiva formerna av nätverkande på marknaden. Antalet referenser till detta är många.

Antalet idrottsföreningar som kommer få denna möjlighet per stad är begränsat vilket bibehåller hög kvalitet, seriositet och ger viss exklusivitet.

Viktigt att följa och förutsättningarna för att skapa hållbarhet, vilket även RF basunerar ut, är:
Idrotts-Sverige måste göra lika!
Nu har vi något att samlas kring. När alla gör lika, kommer det årligen att omsättas hundratusentals personliga möten & hundratals miljoner kronor i omsättning. Vi visar gärna transparent upp tidigare enkäter som påvisar detta bland hundratals referenser.
Vi summerar kraften i när idrottsföreningar samlas kring ett och samma koncept:


Det stora finns i det lilla när många gör lika.

Är du intresserad av att maximera din förenings sponsornätverk är du varmt välkommen att kontakta Mika Snell på:
Mobil: 070 - 622 66 32
Email: mika.snell@speedbusiness.se

Är du representant för en idrottsförening, där ditt sponsornätverk har minst 80 sponsorer, kan du kontakta Mika Snell för att få veta mer och möjligen boka ett möte vilket oftast är trevligt. Vi tror på det personliga mötet, är du dock verksam mer än 20 mil från Falun Borlänge, tar vi gärna en initial presentation via webben där bilden nedan är länkad till presentationen (lösenordsskyddad)

Tidigare uppdrag för idrotten

Leksands IF

Vasaloppet

Vasaloppet

Några referenser till konceptet

”Ett synnerligen intressant och effektivt sätt att mötas och göra affärer. Det överträffade alla förväntningar och ledde till flera affärsavslut", Sven von Holst, CEO, Beyond Skiing 2015

”Av alla aktiviteter, av alla olika värden med Leksands-båten, så gav Speed Business® mest, jag vill att du ska veta det Mika!”  Fredrik Hoel, tidigare chef, KnowIT

”Snabbt sätt att effektivt träffa rätt personer på ett intensivt sätt med disciplin och positiv anda”
Håkan Åman, f.d. VD Leksands IF, ägare Pelle P-butiken Falun & SparaKvittot

”Inspirerande, medryckande, affärsnyttigt!” , Jonas Grenfeldt, Styrelsen i Företagarna Sverige, VD Panang

“Speed Business® som aktivitet har fått det högsta betyg som en sponsorträff någonsin fått av våra sponsorer”. Jon Svensson, Tidigare marknadschef på Vasaloppet i 7 år, f.d. VD på reklambyrån Sprida m.m.
Notis: Jon Svensson finns ledsamt nog inte längre med oss. Jon har varit delaktig i utvecklingen och var en kompis privat. Därför finns hans anda alltid med oss i det vi gör för andras bästa. Du var toppen Jon, R.I.P.

"Hej härliga herrar! Ett varm tack för ett helt igenom professionellt arrangemang! För mig som är ny i den lokala miljön så blev det här en rejäl vitamin injektion som såväl behövs. Älskar Ert engagemang och viljan till att skapa ngt unikt, det gör ni! Ola Rosling (och hans fars tankar) är så relevant och så rätt för oss på så många sätt idag och även framåt. Hur skapar vi tillväxt lokalt med globalt perspektiv och globala affärer? Ville bara förmedla hur nöjd jag är med ert initiativ och affärsmodell samt imponerad över er balans mellan humor och professionalism!", Jerker Enarsson, ägare, J2 Leadership & Culture
- - - - -
Jävligt rolig Speed Business®! Har i många år funderat på forumet men tidigare delägaren tyckte det var en dyr kostnad. Fick ut JÄTTE-mycket! Jag har nu delat upp kontakterna i A, B, C-högar, varav sju troligen är direkt-sälj med bokade möten. VD på stort fastighetsbolag kan jag eg. inte bara gå in och göra affärer med, som liten företagare kommer man inte åt de stora förrän man fått presentera sig. Att inte bli nöjd var nog inte riktigt på kartan =) " /Förstagångsdeltagare, 22/2 2018
- - - - -
"Min upplevelse av Speed Business® är mycket positiv. De företagare  jag träffade var öppna och lättpratade och verkade mer intresserade av att nätverka än sälja. Jag hoppas att jag gav samma intryck. Jag träffade o fick veta mer om personer jag förmodligen inte stött på annars. Kanske några hör av sig till mig också. En god idé och jag är glad att jag gick med. Jackan passade också bra! Ha en fortsatt trevlig dag!" , Ylva Appelgren, VD S:T Lukas Dalarna
- - - - -
"Jag bedömer att vi får mest valuta för pengarna vs nedlagd tid när det gäller Speed Business® kontra andra forum. Vi funderar mycket på hur vi ska göra för 2016 och vilka närverk/forum vi ska vara med i då. Allt kostar pengar och tid och var får vi tillbaka mest? Under 2015 har Speed Business® varit bäst utan tvekan!" /Företagsledare inom säkerhetsbranschen.

- - - - -
"Det här var nog mitt bästa Speed Business®-möte någonsin, och då har jag varit med på de flesta av dem, ända från start. Och var dessutom tvungen att gå lite tidigare (ber om ursäkt för det! ;) ) Flera nya kontakter och intressanta som jag haft kontakt med tidigare." Maria Adeström Jonsson, fd. delägare, Ett Fyrfaldigt Leve
- - - - -
Sagt av medlem som medverkade på Speed Business® för första gången:
"Får jag fråga er ifall mötet var "riggat" för min skull? Om jag summerar mina första möten så har jag precis fått ryggskott och första personliga mötet var med en kiropraktor. Andra mötet var med ett städföretag och jag har tänkt byta städtjänst nu ett tag. Jag har även tänkt rekrytera nya medarbetare och på tredje mötet träffade jag ett företag från rekryterings-branschen som kunde hjälpa till. Sedan har jag privat tänkt att jag skulle vilja jaga mer, på fjärde mötet träffar jag en person som arrangerar jakt med stort varumärke från branschen".
- - - - -
"Det var heelt suveränt, jag har aldrig upplevt något liknande! Så konkret, enkelt och skapar rätt förutsättningar i ett trevligt företagarklimat och ett mycket bra mervärde för personalen!" , 
Madeleine Lindholm, Regionchef, INDA
- - - - -
"Ett effektivt sätt att skapa ett bra affärsnätverk på!" , Katarina Hultqvist, ägare, Renown
- - - - -
"Bra möjlighet att träffa och underhålla affärskontakter!" , Mika Toivanen, VD, Triatech

Låt oss få dela med oss av vår erfarenhet och kompetens!

Vi har arrangerat Speed Business® sedan 2009 och har vid totalt fyra tillfällen kontaktats av Leksands IF och Vasaloppet för att bistå dem med att skapa värden för deras befintliga sponsornätverk.

Då feedback och deltagande personer funnit aktiviteten som en av de mest värdefulla formerna för affärsnätverkande, har vi valt att fr.o.m. 2021 gå vidare och konceptura formen för att passa idrottsföreningar med minst 100 företagssponsorer. Idrottsföreningen skall även tillhöra sitt specialförbund men även Riksidrottsförbundet.

Vi har hjärtat inom idrotten och flera aktörer har visat intresse för Speed Business® koncept och struktur för mötena. Några har försökt kopiera vår planering inför varje mötestillfälle. Låt oss komma överens om att det är bäst ifall alla följer konceptet och gör lika. Det skapar förutsättningar för hållbarhet och kvalitet som gagnar alla i det långa loppet. Vi är mån om er som idrottsförening och när alla följer konceptet, kommer Speed Business® bli ett begrepp som många talar om - talar många om det lyfts din förening och värden kan börja skapas. Vi har lyckats i Falun Borlänge trots att de flesta sa att det inte var möjligt - "finns redan för många nätverk". Vi gjorde det ändå.

Ifall du representerar en idrottsförening och vill veta hur Idrottens Speed Business® kan skapa värden för din förening och sponsornätverk, vänligen fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig via telefon.

  • Vi sparar era uppgifter i Google Drive, ej publicerad eller officiell, enkom i syfte att diskutera värden och möjligheter samt eventuell kontraktsskrivning beträffande Speed Business®.